PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á

[Reading] ➼ Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab By Khairul Hakimin Muhammad – Hostingencolombia.co Leman menunjukkan sebaris tiga bintang yang elok tersusun di langit malam Langit pekat malam dihiasi dengan bintik bintik cahaya bintang dan seketul bentuk bulat bulan ditambah dengan bias bias cahayaLeman menunjukkan sebaris tiga bintang yang elok tersusun di langit malam Langit pekat malam dihiasi dengan bintik bintik cahaya bintang dan seketul bentuk.

Bulat bulan ditambah dengan bias bias cahaya di sekelilingnya Indah Ada juga yang berkuning kuning bercahaya berterabur Dengan sipi sipi awan litup yang m.

bintang epub nilam book langit ebok mentakab pdf Bintang Al pdf Nilam Di mobile Al Nilam Di epub Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab KindleBulat bulan ditambah dengan bias bias cahaya di sekelilingnya Indah Ada juga yang berkuning kuning bercahaya berterabur Dengan sipi sipi awan litup yang m.

PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al  Á hostingencolombia.co Á

PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á Seorang mamat kilang yang kerjanya berdiri dan duduk membaca hal hal orang lain Kemudian ditulis dan dikongsi di laman sosialMalamnya pula menjadi tukang masak Acah acah profesional dan berani membukukan pengalamanJauh lewat malam dia sambung menulis sesuka hati Kau tahu dia juga suka mengembara Tengok orang tengok budaya makan makan juga suka sekali masuk ke kelas kelas bahasa dan kela

10 thoughts on “Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab

  1. Sharulnizam Mohamed Yusof Sharulnizam Mohamed Yusof says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab KindleCubaan pertama KHM menulis novel Sebelum ini buku beliau lebih banyak berkisah tentang riwayat hidup yang menginspirasiCuma novel ini rasa saya banyak bersumberkan tentang kisah hidup beliau sendiri Leman pada bab Yuda sangat ketara keKHMnya HehTentang buku ini;1 Membaca buku ini membawa kenangan ke zaman kanak kanak saya sendiri Basikal berlampu dinamo pangkin penggunaan perkataan tua dan muda untuk menerangkan warna itu sangat 80 an Eheheh2 Kisah Duli menghibakan Perpisahan dengan orang yang rapat sangat menyakitkan Pedihnya memang sentiasa terpahat dalam hati3 Lenggok bahasa KHM adakalanya agak janggal bagi pembacaan saya Perasaan yang sama ketika membaca Ah Fook tempohari Janggal baik atau tidak saya tida


  2. Aliff Ismail Aliff Ismail says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab KindleAura yang sama dirasai semasa membaca Kunang Pesisir Morten karya Raiha Bahauddin


  3. Tavore Tavore says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab KindleKampung saya pun dekat Sungai Pahang Enough said


  4. Wan SC Wan SC says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab KindleBuku ini aku anggap sebagai buku yang sarat dengan emosi yang bersih Kisah suka duka anak kampung berusia 7 tahun yang berjaya mengimbau kembali zaman kanak kanak aku sendiri Berlatar belakangkan bumi Mentakab dan


  5. Sharifah Aswad Sharifah Aswad says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab KindleBuku ini layak diberi 5 bintang kerana penulisan yang sangat bagus Malah saya beli beberapa buah naskah lagi untuk diberi kepada pelajar pelajar saya Sangat sesuai dibaca dari seawal 10 tahun Ada babak yang bisa buat saya berderai air mataSebagai orang yang tidak pernah tinggal di kampung naskah begini sangat saya raikan kerana ia memberi saya peluang berangan bagaimana rasanya duduk di kampung


  6. Hikaoru Hikaoru says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab KindleThis is considered historical fiction to me Hahahahha I don't think I was born yet in this eraAhhh but I cried reading this That's what happened when you get attached to a characterAnyway it's about 7 year olds and their antics It'll remind you of your fleeting childhood and of course the fun you had


  7. Syed Shahrom Wafa Syed Shahrom Wafa says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab KindleDua kali air mata bergenang sekurang kurangnya dek kerana tersentuh kesedihan hanya kerana kisah keakraban tiga sekawan kanak kanak berumur 7 tahun Tersenyum sendiri disitu dan sini sudah menjadi satu kemestian Sememangnya indah buku iniSatu lagi karya yang layak dipuji dari penulis Cukup serba ser


  8. Siti Khairulbariah Siti Khairulbariah says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab KindleBahasa yang mudah difahami Sesuai dibaca oleh semua peringkat umurBanyak perkara dan semangat boleh disemai daripada Leman 😊


  9. Nur Nur says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab Kindlebuku yang penuh dengan rasazaman aku darjah satu adalah pada tahun 1999 latar buku ni rasanya lewat tahun 1980 an atau awal 1990 anmasa mula mula baca penulis macam membiarkan pembaca meneka dulu umur Leman aku teka Leman mungkin tingkatan satu meleset darjah satu woih darjah satu dah pandai cakap tulis macam tu kalaulah betul latar umurnya maka memang patut orang dulu dulu ni cerdik dan satu persoalan kenapa budak budak sekarang hanya bijak atas kertas je terjawab kalau zaman aku pun aku tak pernah dengar dialog lebih kurang macam ni nak baca buku hamka masa darjah satu apatah lagi zaman sekarang ni agaknya macam mana?jadinya buku ni memang patut dibaca oleh setiap lapisan masyarakat


  10. Ayu Cipie Ayu Cipie says:

    PDF Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab PDF Â Bintang Al Á hostingencolombia.co Á bintang epub, nilam book, langit ebok, mentakab pdf, Bintang Al pdf, Nilam Di mobile, Al Nilam Di epub, Bintang Al Nilam Di Langit Mentakab Kindle“Dan pada setiap tambahan satu detik satu detik lagi akan ditinggalkan”Begitulah hakikat perjalanan hidup di dunia Sebelum tibanya hari yang kekal abadiKerana telah membaca buku penulis bertajuk ‘Emak Rindu Mathanga Erissery’ saya rasakan buku kali ini menceritakan kisah hidup penulis di zaman kanak kanaknya Dalam bentuk fiksyenSaya membaca dengan emosi kerana latar belakang kisah ini sangat dekat dengan hidup sendiri yang juga berasal dari PahangElemen kasih sayang persahabatan dan semangat kejiranan yang kuat dipersembah dalam karya ini Menitik juga air mata berkali kali


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *